Între dalta și ciocanul realității contemporane, societatea noastră a înțeles că evoluția tehnologică este inevitabilă și necesară atât pentru omul de acum, cât și pentru cel de mâine. Domenii nenumărate ale ingineriei s-au ramificat de-a lungul timpului și am ajuns, în pași alerți, de la camere întregi pline cu sisteme informatice, la banalul și totuși atât de complexul laptop pe care îl utilizăm în fiecare zi. De la putere cât mai mare, la viteze cât mai mici și performanțe optime.

Dacă vorbim despre inginerie, ansamblul tehnologic ar putea fi infinit, dar BlueSpace TECHNOLOGY are deosebita plăcere să-și anunțe aportul semnificativ în rândul echipamentelor avansate, într-unul din domeniile aproape insesizabil de constant în viața fiecăruia dintre noi, și anume domeniul Radio.

De la telefoane, apeluri, stații radio, WI-FI și oricare mijloc de comunicare utilizat în ziua de astăzi, transmiterea și recepționarea de informații se face prin același câmp radio, la diferite frecvențe. Tot ce transmitem și recepționăm de la un dispozitiv portabil s-a aflat la un moment dat în acest păienjeniș al spectrului radio care ne înconjoară. De la antenă la antenă, informațiile sunt pasate, ca într-un meci de basball, pentru a ajunge în final la destinatarul dorit, într-un interval de timp de ordinul secundelor, oriunde în lume.

Cu toate că, la o primă interacțiune cu acest domeniu, pare ireal volumul de informații despre care vorbim, interceptarea lor nu este o noutate publicului larg, însă capacitatea de a controla multiple puncte de interferențe, simultan și într-o manieră de comutare cât mai eficientă, este o performanță la care noi BlueSpace TECHNOLOGY, am reușit să ajungem.

Astfel, introducem cel mai nou produs al nostru, Comutator de Antene în gama HF, concept inovator pe piața de specialitate, unic la momentul de față în România și cu un nivel ridicat de interes pentru instituțiile care utilizează spectrul radio. Echipamentul corespunde nevoilor actuale cunoscute inginerilor din domeniul radio-comunicațiilor, și îndeplinește un ansamblu de funcții necesare exploatării în totalitate a unui sistem de antene intergat într-o astfel de soluție.

Sistemul CA asigură comutarea unui număr de 16 intrări de semnal RF în banda HF, către un număr de 128 ieșiri pentru receptoare radio. Dispozitivul de comutare este realizat modular, sub forma unor blocuri / subsisteme independente în care sunt implementate funcționalitățile specifice. Structura echipamentului este non-blocantă, fiecare ieșire putând fii conectata la oricare din cele 16 intrări, individual sau simultan. Utilizarea sistemului în cauză depinde de o bandă de frecvențe corespunzătoare celor înalte, mai exact 1,5 MHz — 30 MHz.

Având o fundație solidă bazată pe tehnologii de ultimă generație, implementate de o echipă bine instruită de ingineri calificați, Comutatorul de Antene reprezintă o contribuție notabilă în era avansată a dispozitivelor radio, iar multitudinea de caracteristici care însoțesc sistemul, împreună cu scară largă de acoperire pe care o permite, plasează echipamentul în vârful lanțului industrial al domeniului de specialitate.

Așa cum precizează domnul Gheorghe Mihail – „Cu atâtea antene în jur, suntem captivi într-un teribil păienjeniş de dezorientare.”, într-adevăr pare că vorbim despre un labirint fără ieșire, însă știința și tehnologiile de actualitate demonstrează că nici un domeniu tehnic nu este de necontrolat, iar noi suntem mândri că am putut demonstra acest lucru.